Üniversitemizde KYK Tarafindan “Fetih Buluşmaları” Programı Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından  “Fetih Buluşmaları” adlı program  üniversitemizde düzenlendi. Programa Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Kilis Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Cengiz Korkmaz, Ak Parti İl Başkanı İzzet Toprak, il müdürleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Program Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun sunduğu İstanbul’un Fethi’nin 564. Yılı münasebetiyle “Fetih Buluşmaları” adlı seminerle başladı.  Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, seminerde İstanbul’un Fethi’nin ne kadar önemli olduğunu vurgularken Napolyon’un “Dünya tek ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu” sözüne değindi. Sofuoğlu, bir ülke için kaynaklarının el değiştirme aracının en önemli yolunun ticaret olduğunu ve dünya ticareti için İstanbul’un doğuyla batıyı birleştiren bir yol olduğunu vurgulayarak sözlerine devam etti.

Seminerin ardından ünlü sanatçı Uğur Işılak, dinleyicilere konser verdi. Konserin ardından Ebubekir Sofuoğlu ve Uğur Işılak’a çeşitli hediyeler verildi.