Şiirlerden Gönüllere Yunus Emre Şiir Dinletisi

Üniversitemizde ünlü mutasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’yi anma programı düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen şiir programına Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın organize ettiği etkinlikte Rektör Karacoşkun, Yunus Emre’nin yaşam felsefesinden ve şiirlerinden örnekler verdi. Yunus Emre’nin Allah sevgisinin, din ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerinin geniş kitleler tarafından benimsendiğini ifade eden Rektör Karacoşkun, bu hoşgörülü ve birleştirici felsefenin yüzyıllar öncesinden günümüze dek ulaştığının altını çizdi.

Etkinlikte, Kültür ve Sanat Topluluğu öğrencileri de Yunus Emre şiirlerinden örnekler okudular.