Üniversitemiz Yeşil Kampüs ve Çevreye Duyarlılıkta Türkiye 14.'sü

UI Green Metric World University Ranking 2016 Yeşil Ölçüm Dünya Üniversiteleri sıralaması sonuçlarına göre Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Türkiye üniversiteleri arasında 14. Sırada yer alırken, dünya sıralamasında ise ilk 500’e girdi.

Endonezya Üniversitesi’ne bağlı uzman bir ekip tarafından yapılan değerlendirmeyle, dünyadaki tüm üniversitelerde, yeşil yerleşke ve sürdürülebilirlik politikalarını göz önünde bulundurarak hazırlanan UI Green Metric World University Ranking 2016 Yeşil Ölçüm Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçları açıklandı. Altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda yapılan değerlendirmede üniversiteler, aldıkları puanlara göre sıralandı. Çevreye duyarlılık konusunda dünyadaki üniversitelerin değerlendirildiği platformda Üniversitemiz Türkiye üniversiteleri arasında 14. sırada yer aldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, “Üniversitemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeşil, çevreci kampüs konusundaki başarısını yenilemiştir. Bu durum bizleri gururlandıran bir gelişmedir. KİYÜ olarak “yeşil kampüs projesi” adıyla yürüttüğümüz tüm çalışmalarda çevreci bir üniversite olmaya çalıştık ve bunu başardık.  Bulunduğumuz bölgenin iklim ve su şartları da göz önüne alındığında KİYÜ,  hem Kilis ilimizin gözbebeği hem de kişi başına düşen yeşil alan miktarı bakımından da örnek bir üniversitedir” dedi.

Tel : +90 0 348 814 26 66
Fax : +90 0 348 813 93 24